My Beat

Kan jag spara surf på mitt mobilabonnemang?

Uppdaterad

Sparad surf

I de abonnemang som My Beat erbjuder kan man inte spara eventuella data som inte har blivit förbrukad under månaden. Istället erbjuder vi dig som kund att upp- och nedgradera ditt abonnemang när behovet finns.

Risken är stor för att ett sk ”sparade surf” koncept faktiskt inte är fördelaktigt för dig som kund. För en del kan det vara bra medan för andra blir det bara en dyr ”försäkring”. 

För att ta reda på vad som blir bäst för dig behöver du veta ungefär vad ditt normala, månatliga, behov är och om det är någon eller några perioder om året som du förbrukar mer än normalt. Semesterperioden är exempelvis tillfällen då man förbrukar lite mer data.

Är det då billigare att nyttja sparad surf eller att tillfälligt uppgradera sitt abonnemang?

Vi räknar på ett exempel för en person som i vanligtvis förbrukar 4-5 GB per månad men under sommarsemestern behöver det tredubbla, 15 GB.

Hos My Beat tecknar personen ett Bas abonnemang för 99:- i månaden. Under sommarsemestern uppgraderas abonnemanget till ett Medium abonnemang där det ingår 15 GB data, en extra kostnad om 70:-.

Den årliga kostnaden blir då 1258:-.

 

För ett vanligt ”spara surf” koncept erbjuder man sparad surf och kostnaden för ett 8 GB abonnemang ligger på 149:- i månaden. Varje månad sparas ca 3 GB till en pott som kan användas under semestern.

Den årliga kostnaden blir 1788:-

I detta exempel blir det 530:- billigare per år att tillfälligt uppgradera sitt abonnemang under semestern istället för att ha sparad surf.

Hur resultatet blir för just dig beror helt och hållet på vilka surfvanor du har. Är du nyfiken på vad det skulle innebära för dig? Kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig att komma fram till det bästa alternativet.


Kontakta oss gärna på 019-555 55 00 så hjälper vi dig att titta på just dina behov!warning Created with Sketch.